Гуми за ремарке

Броят на намерените елементи: 16

Всесезонни гуми за ремаркета , влекачи и каравани с добри параметри на движение. Сменете гумите си с изцяло нови и се чувствайте сигурни на пътя.

Гуми за ремарке

Всесезонни гуми – стандартни за ремаркета

При ремаркета за автомобили, каравани и влекачи обикновено срещаме всесезонни гуми. За разлика от автомобилите, където разделението на летни и зимни гуми е много ясно, при ремаркетата ползваме една гума за цялата година. Благодарение на това не е нужно да се притесняваме да ги подменяме всеки сезон. По-продължителната употреба обаче води до повече износване. Следователно гумите за ремаркета трябва да се проверяват по-често за състояние и дълбочина на протектора.

Гуми за ремарке - кое да изберете?

Когато избираме гуми за ремаркето, трябва да проверим параметрите, които определят дали гумата ще пасне на джантата. Започваме с проверка на размера на джантите, сред които най-популярни са 10, 13 и 14 инча . Винаги е последният параметър в името на гумата. След това избираме ширината и височината на гумата. Последното нещо, на което трябва да обърнем внимание, когато става въпрос за гуми за ремарке, е индексът на натоварване. Избираме го за GVW на ремаркето, за да може гумата да издържи натоварването на транспортната повърхност на ремаркето.

Обикновени срещу подсилени гуми - какви са разликите?

Обикновените гуми са предназначени за леки ремаркета. Товароносимостта им позволява да се използват само в този тип ремаркета. Когато се изисква товароподемност над 750 кг , естественият избор са подсилени гуми, маркирани със С след размера. Те са много по-издръжливи и работят добре в тежки строителни ремаркета, теглещи камиони или ремаркета за лодки.
pixel